На прага на лятото имаме все по-малко време за упражнения, а кой не иска да разхожда плоско и стегнато коремче? Тези три движения ще ви донесат резултати само за няколко седмици – изпълнявайте ги през ден. Комплексът подобрява стабилността и тонусa на коремните мускули и бързо оформя цялата зона. При това, без да ви се налага да се занимавате с досадните коремни преси.

Буболечка

Легнете по гръб със свити колене и стъпала на земята. Поемете си въздух и издишайте така че гръдния кош да се отпусне и да се приближи към таза. Стегнете лекичко корема под пъпа. Бавно вдигнете двата крака, сгънати, с подбедриците успоредни на пода. Изпънете ръце към тавана.  От тази изходна позиция  едновременно спуснете стъпалата към земята и изпънете ръце над глава, като през цялото време държите корема стегнат. Без да променяте извивката на кръста, съберете ръце и колене докато се върнете в начална позиция. Повторете 15-20 пъти.

Странични повдигания

Легнете на една страна, като се уверите че глезените, тазът и раменният пояс са в една линия. Поставете лакътя за опора под рамото. Вдигнете другата ръка към тавана. От тази позиция стегнете косите мускули на корема и бавно се вдигнете нагоре без да усуквате тялото. Спуснете се контролирано надолу и повторете 12-15 пъти на страна.

Планк до лицева опора

Легнете по корем и заемете лакътна опора с изпънато тяло. Стегнете корема и дупето. Освободете едната ръка и поставете китката под рамото – избутайте се нагоре до лицева опора като последвате и с другата ръка – сякаш марширувате. Дръжте корема стабилен през цялото време. Върнете лакътя на земята, последвайте с другия лакът и повторете 6-8 пъти на страна.

Може да изпълните комплекса 2-4 пъти в зависимост от издържливостта си.

Със съдействието на www.artofrealfood.com