Лятото наближава, а ръкавчетата стават все по-къси. Предлагам ви 3 много ефективни упражнения, с които бързо ще стегнете бицепсите, трицепсите и раменете. Необходими са наистина само няколко минути дневно.

За начало - изберете гирички, с които да можете да изпълните всички предписани повторения. За да имате прогрес, тежестта трябва да е добре подбрана – нито непосилно тежки, нито твърде леките гирички са правилният избор.

2 в 1


Хванете гирички в ръце и насочете дланите една към друга. Вдигнете гиричките до раменете като за бицепсово сгъване и веднага преминете в повдигане над глава. Така комбинирате 2 упражнения в едно. Върнете бавно в изходна позиция и повторете 10-12 пъти в 3-4 серии, като внимавате да държите тялото стегнато.


Кубинска преса

Хванете 2 гирички в ръце като сгънете лактите с тежестите сочещи напред. Вдигнете ръце встрани така че мишниците да образуват 90 градуса с тялото. Без да променяте позиция на лактите завъртете раменете навън така че гиричките да са на нивото на очите. Бавничко върнете в изходна позиция като завъртите раменете навътре и след това приберете ръцете към тялото. Изпълнете 12-15 повторения в 3-4 серии.



Бицепсово сгъване

Стиснете гиричките в ръце и леко ги завъртете навън, така че сгъвайки тежестта да е на 45 градуса спрямо тялото. Сгънете лактите, задръжте секунда в горната позиция и контролирано се върнете до началното положение. Направете 12-15 повторения в 3-4 серии.

Изпълнявайте тази комбинация 3-4 пъти седмично за най-добри резултати. Комбинирайте тренировката с подходяща диета и ще имате завидно оформени ръце и рамене! Успех!

Със съдействието на www.artofrealfood.com