Новото начало обикновено идва с промени. Новата година обикновено идва с обещания за такива. Ако имате смелостта да промените тези 12 неща в живота си, със сигурност той ще стане по-лесен, хармоничен и щастлив.


1. Променете навиците си за хранене – яжте здравословни храни, местно производство. Включете повече зеленолистни в менюто си.

2. Прекарвайте повече време с хора, които ви зареждат с положителни емоции и по-малко с такива, които ви депресират и дърпат надолу.

3. Скъсайте с вредния навик да казвате „Да”, когато вътрешно крещите „Не”!

4. Опитайте се да замените храните, които купувате от магазина с домашно приготвени. Вместо вафли – кекс, изпечен вкъщи; вместо чипс – хрупкаво изпечени на фурна картофи, вместо сладолед на клечка – замразено кисело мляко с плодове и т.н.

5. Честите извънредни работни часове не са във ваша полза. Направете си график според възможностите и не се опитвайте да показвате на шефовете си колко сте добри в работата с извънредни часове. Ефективно употребеното работно време е по-полезно от дългите часове в офиса.

6. Не яжте пред компютъра.

7. Закусвайте.

8. Не опитвайте диети, за които приятелка ви е казала или просто сте прочели някъде. Хранителните режими трябва да са съобразени с личните ви нужди, особеностите на организма ви и здравето.

9. В стълбицата с приоритетите сложете съня на по-предни позиции. Той е важен не само за красотата, но и за здравето и работоспособността ви.

10. Когато се заемате с нещо ново, го правете само ако сте наистина сигурни, че можете и ще го направите перфектно.

11. Спрете да се концентрирате върху проблемите в любовта. Всяко повторение на негативно събитие или емоция, затвърждава съществуването му в живота ви.

12. Не бързайте да лепите етикета "Любим" на храна, спорт или друго занимание. В живота има много неща за опитване. Дайте възможност на 2016 да ви ги покаже.