.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Следобеден сън след чаша кафе ни прави по-продуктивни

Даяна Петкова | преди 49 седмици
дрямка
Снимка: iStock
Комбинацията има невероятен ефект

Кафето и следобедната дрямка имат нещо общо - и двете са добри средства за ободряване през деня. Кофеинът ни превъзбужда, а сънят ни кара да се чувстваме отпочитали. Правилната комбинацията от двете обаче има още по-добър ефект и ни прави продуктивни през деня. 

кафе

Идеята е да изпием чаша кафе и след това, вместо да се върнем към задълженията си, да поспим за малко. Ефектът на кафето започва след около 30 минути, което е и перфектната продължителност за следобедна дрямка.

Как да подремнем, докато сме на работаВъпросът е дали следобедната дрямка на служебното място се отразява добре върху процеса на работа?

Сънят и кофеинът блокират мозъчните рецептори на химичното вещество аденозин, отговорно за чувството на умора и сънливост. Докато самата дрямка ни освежава, комбинацията с кафе преди това може да ни ободри още повече. Ефективността на този метод зависи от приетото количество кафе и продължителността на съня. Ако се успите, събуждането след това ще бъде много по-трудно. 

Следобедният сън е полезен до час Ако спите повече, това може да е симптом за диабет тип 2

Подобна дрямка обаче има негативни последици за страдащите от безсъние, тъй като заспиването вечер може да бъде още по-затруднено. Именно за това избягвайте да пиете кафе до шест часа преди лягане.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?