И на нас ни звучи като странна взаимозависимост, но учени от Холандия (къде другаде?) установиха, че по-щастливите дами обикновено са по-склонни да нарушават правилата и обществените порядки.

С други думи - ако сте от онези късметлийки, доволни от живота си, има много голяма вероятност да не спазвате много-много нормите на обществото. Това, естествено е просто още един начин да демонстрирате властта и превъзходството си над другите. И е добро извинение, ако случайно просто не обичате да се съобразявате с мнението на хората около вас, смятаме ние.

Жените и мъжете пък, които искат да подчертаят своя престиж и по-висок статус се усмихват по-рядко, склонни са да говорят по надменно и високо и да прекъсват другите. Това, според учените, цитирани от БГНЕС, им помага да се чувстват по-уверени. Накратко - прикрива колко всъщност са несигурни в себе си.

Изследването установило още нещо интересно - любезността се приема като наивност и хората обикновено я свързват с нерешителност и провал, докато агресивното и невъзпитано поведение се възприема за по-добрият вариант, защото е присъщо на по-решителните, находчиви и умни хора.

До тук, значи, с бъди смирена, тиха и скромна...