"Трябва наистина да не си в ред, за да си безразличен, камо ли лош и озлобен към Жената ” – пише д-р Тотко Найденов в последната си книга „Силният мъж”. Продължавам да цитирам онова, което в моите представи отличава силния мъж:  "Баща е най-великото звание за Силния мъж, и то се отстоява до гроб…

Силният мъж означава Съзидание

Той трябва да създава Деца (но и да ги отгледа като достойни хора и да ги изучи), да посади дърво, да пръска около себе си доброта, красота, духовност и сърдечност. И да построи поне една чешма. Ако няма възможност, тя да блика от Душата му и да напоява с жива вода Земята, Жената, Семейството, Приятелите.

Истинският, Силният мъж - това винаги е отговорност!”.

Веднага си зададох и аз въпроса, а каква е жената, която съответства и подхожда на силния мъж.  Отговорът на автора беше – Нежната жена. Всичко това е в най-идеалния вариант.

Често мъжът не може да бъде силен поради най - разнородни причини

Сред тях са както физически заболявания, така психична затормозеност. Сред най-главните фактори за мъжкото безсилие или еректилна дисфункция са ниското ниво на тестостерона, смущаващата обстановка, недостатъчното  харесване на партньорката, а вероятно това зависи от нейните умения и желание. Често мъжът се улавя в капана, без да може сам да си даде отговор къде е причината и

не може да се измъкне от порочния кръг на неуспеха, а изход има.

Съществува възможност да се добавя тестостерон като лекарствено средство. Има и други медикаменти с насоченост за подобряване на ерекцията. Консултациите с психотерапевт, сексолог или андролог също могат да възвърнат мъжкото самочувствие.

През миналия месец беше открит кабинет за консултации по репродуктивно и сексуално здраве на мъжа (Андрологичен кабинет) в Александровска болница,  който се намира на партера на Първа хирургия (вход откъм бариерата на бул. "Пенчо Славейков").

Професионалното мнение за еректилните дисфункции и лечението им вижте в интервютата с андролога д-р Милен Кацаров и сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев във „Видео по темата”.