Останах възхитена от силата на духа и волята за живот на оперния певец Георги Петков, известен повече в чужбина, отколкото у нас, тъй като от много години живее със своето семейство в Австрия. В професионалната си кариера той е в състояние да изброи повече от 40 оперни роли. Имал е честта да бъде ученик на световноизвестния бас Борис Христов в Рим.

След бляскаво начало в оперната си кариера, по ”невинен” начин, както той обяснява, след простуда от климатика на автобус по време на дълго пътуване, получава сериозна инфекция на белия дроб, а по-късно е засегнато и сърцето. Нещата при него така бързо се влошават, че е принуден да влезе в листата на чакащите за подходящ донор за сърдечна трансплантация. Става ”опитно зайче", както сам се изразява, защото за първи път на него е поставено ”изкуствено сърце” - най-последно техническо постижение в тази област на медицината от американска фирма, с което той може да живее и да чака животоспасяващата трансплантация на сърцето.

Георги Петков живее вече 5 години с транпслантираното сърце, благодарение на впечатляващи постижения в кардиохирургията и неговия силен характер, и хъс за живот.

Не само, че има широка усмивка и свежо чувство за хумор, но той съумява със силата и красотата на своя глас да повдига духа и на публиката. С песенния концерт в Дома на културата "Красно село”, заедно с темпераментното изпълнение на пианиста Ивайло Иванов от Софийската опера, той успя да трогне до сълзи и да получи бурни ръкопляскания от присъстващите в залата. Пеейки ”Пробудна песен” на Т. Попов, с прекрасния текст „Искам слънцето, слънцето светло да видя…”, красивата мелодичност и мощният глас на Георги Петков събудиха сърцата на публиката за живота, радостта и любовта.