.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

С нови цели през следващата година

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110294771.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Фокусиране върху личните взаимоотношения, свободното време, здравето и още

Извлякохте ли поука от опита си през изминалата година? От какво станахте по-мъдри? Замислете се, кои са най-големите ви постижения през изминалата година, които ви карат да се гордеете. Може да установите, че през цялата година сте правили много ценни неща за другите, но не сте направили нищо за себе си. Кои свои мечти искате да видите изпълнени?

По скала от 1 до 5 оценете, колко сте доволни от изминалата година. Ако не си давате максимална оценка, помислете какво сте пренебрегнали - личните взаимоотношения, свободното време, здравето, времето с децата или финансовата реализация. С по-задълбочен размисъл ще може да отсеете маловажните неща и да се фокусирате през новата година върху важните цели. Вече ще знаете дали да акцентирате върху балансирано хранене, върху посещение във фитнес залата или върху култивиране на навици за социално общуване.

Каквито и грешки да сте допуснали, не търсете оправдание за собствените неуспехи в другите. Осъзнайте грешките си, научете урока си от преживяното и продължете напред. Вярвате или не, но дори може да сте благодарни за предизвикателствата в някои аспекти, защото те са ви помогнали да станете по-силни и по-решителни хора. Когато дадете прошка на тези, които са ви наранили, ще почувствате лекота да продължите "на чисто” и да постигнете най-големите мечти в живота си. Простете също и на себе си, но не забравяйте да не допускате същите грешки повторно.

Започнете да живеете по-здравословно. Планирайте кариерното си развитие. Внесете колорит в живота си с време за пътувания, хоби, театър, книги или изложби.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?