.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Родените деца през септември са по-умни

Боряна Константинова | преди 14 седмици
бебе
Снимка: iStock
Предимството на по-големите в училище не е за подценяване

Американско проучване установи, че когато децата са сред най-възрастните в училищната група, имат предимство пред останалите. Учените са анализирали развитието на над 1,2 млн. ученици от държавни училища в щата Флорида, като участниците между 6 и 15-годишна възраст са били родени в различни месеци от годината.

Специалистите установяват, че родените през месец септември, които са едни от най-големите сред съучениците си, имат по-висок среден успех от родените през август, които респективно са и най-малките в училищната група. Изследователите отбелязват, че високите оценки биха могли да продължат да се развиват и с течение на времето да увеличат шансовете на "септемврийците" да влязат в добър колеж.

Изследването "Начална училищна възраст и когнитивно развитие" разглежда и други социално-икономически фактори. Част от тях са образованието на майката, етническата принадлежност на семейството и финансовите възможности. Авторите му също така анализират и данните от центрове за задържане на младежи от голям училищен квартал във Флорида. Така установяват, че вероятността детето да бъде лишено от свобода за престъпления при непълнолетни отново, е по-малка за родените през месец септември.

По-възрастни, по-мъдри и по-малко вероятно да станат престъпници – това показва американското проучване, публикувано в Националното бюро за икономически изследвания. От късметлиите ли сте? 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?