.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Релаксацията

д-р Вергиния Николова | преди 6 години
Релаксация
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Премахва последиците от стресовия живот

Всяко напрежение и усилие на мускулите изисква последващо отпускане. Обикновено пренапрежението води до остатъчни контрактури и блокажи, които са болезнени. Движението в съответната област се ограничава, а човек се чувства схванат, т.е. без фини и плавни движения. Това е резултат от включване в извършваното движение на повече мускули.

За отпускане на напрегнатата мускулатура помагат много средства: термо- и СПА-процедури, стречинг, сауна, масажи, боуен техника, медитация, автотренинг.

През последните 5-6 години у нас се заговори за боуен техниката.Създадена в Австралия от Томас Боуен, днес тя се практикува на няколко континента. С много меки докосвани, без мускулите да се стискат и масажират, с фокус върху фасцията и невронния отговор, се постига активиране на самовъзстановителните потенциали в тялото. Задълбочените медицински изследвания през последните години обосноваха метода като холистична комбинация от въздействие върху физическото и психическо здраве. Ставите обикновено се самонаместват без допълнителни манипулации, както е в хиропрактиката. Мускулните разтяжения се преодоляват с лекота. Балансират се вегетативните функции, т.е.

с боуен техниката се постига пълна релаксация на тялото и ума.

Освен при спортни травми, замръзнало рамо, болки във врата и в гърба, чрез боуен техниката се премахват последиците от стресовия начин на живот, хронична умора, камшичен удар на врата, астматичен пристъп, както и профилактично - за поддържане на здравето, независимо от годините.

Джулиан Бейкър, директор на Европейския колеж по боуен техника във Великобритания, ще изнесе лекция "Боуен техниката в спорта” на 7 ноември от 18 ч в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски” ул. „Гургулят” №1.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?