.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Жените предпочитат да бъдат необвързани - защото връзките са трудна работа

Евгений Милов | преди 31 седмици
приятелки
Снимка: iStock
Жените без партньори са по-склонни да участват в социални активности

Жените предпочитат да бъдат необвързани в сравнение с мъжете, тъй като влагат повече усилия в отношенията си.

Резултатите от проучване на Mintel показват, че 61% от необвързаните жени са доволни от този статут - в сравнение с 49% от мъжете без сериозна връзка.

Изследването показва също, че 75% от необвързаните жени не са търсили сериозна връзка през изминалата година - в сравнение с 65% от мъжете.

Тенденцията е силно осезаема при жените над 45-годишна възраст. Докато 32% от необвързаните жени между 45 и 65-годишна възраст са много щастливи, това се отнася за едва 19% от мъжете в същата възрастова група.

Проф. Емили Грънди от Университета на Есекс заявява, че жените влагат повече усилия в отношенията си, отколкото мъжете:

"Съществуват доказателства, че жените отделят повече време в извършване на домакинските задължения от мъжете и мисля, че също така поемат по-голяма част от емоционалната работа във връзката - така че все още вършат повечето домакинска работа, готвене и други неща, както и по-голяма част от емоционалния труд в отношенията."

Жените са по-склонни да се опитат да разрешат проблемите и трудностите, с които се сблъсква двойката, както и да вършат повечето физическа работа, като домакинската.

Когато са необвързани, жените се социализират по-добре, както участват в много повече социални активности - докато при мъжете това е обратното, защото имат склонност да правят много по-рядко това без партньорки.

Така за жените съществува много по-широк кръг алтернативи, когато са необвързани.

приятелки
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?