.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо умните хора са щастливи, когато са сами

| преди 2 години
щастие
Снимка: iStock
Хората не бива да живеят в села, по-големи от 150 човека

Скорошно изследване, проведено в университета в Минесота, сочи, че хората са по-малко щастливи, ако се намират в големи групи. Природата на човек е такава, че се чувства по-безполезен, ако е заобиколен от множество себеподобни. Това е причината, поради която хората биха се чувствали най-добре и щастливи, ако живеят в малки села, с не повече от 150 жители. Когато населението е по-голямо, човек изпитва силно усещане на загуба на идентичност. Причината е в нуждата да се идентифицира и харесва с повече индивиди, отколкото е заложено в човешката природа.

Модерното проучване доказва, че най-щастливите хора живеят в малки общества. Ето защо умните хора се заобикалят от себеподобни и не им се налага да правят компромиси или да бъдат толерантни към различните. Така техният живот е по-лесен и наситен с повече щастие. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?