Липсата на пари, любов, сигурност и не само... множество са причините, които биха могли да дестабилизират крехката ни психика. Колкото и да се опитваме и стараем, финалният резултат е сходен с предходния - разочароващ. 

Уязвими, в подобни ситуации, сме склони да виним други, ала причината е вас и начина ни на мислене. 

Защо привличаме едни и същи проблеми? Кои са причините неволите ни да се повтарят периодично! Как можем да обърнем везната в наша полза, така че най-накрая да заживеем щастливо. 

#Обсъждаме и се оплакваме 

Колкото повече говорим за сполетелите ни обстоятелства, толкова повече такива ще привличаме към нас. Тази теория е пряко свързана със закона на привличането, защото обсъждайки проблемите си подхранваме негативното мислене с енергията, която иначе можем да използваме за други неща. Според психолозите, негативните мисли не само изсмукват повече енергия, но и се материализират по-бързо в нашето измерение. Да, това се дължи на липсата на вяра - всички ние сме погълнати от сивото ежедневие, което ни е накарало да привикнем с лошата страна от живота. 

Истината е, че няма такава. Всичко е въпрос на гледна точка. 

#Мисълта за дадения проблем ни обсебва

Погледът ни върху дадена ситуация може да бъде критичен, точен, ясен и не само... но след като сме обсъдили, (пре)разгледали и, в най-добрия случай, разрешили казуса, е добре да се освободим от него. Не го изтривайте от съзнанието си, но не го и превръщайте във фикс идея. Преживяното не е причина да мислите, че неволята отново ще ви сполети. По-добре отчетете научения урок и продължете уверено напред. 

#Изпитваме страх

Осъзнаваме, колко трудно е всичко описано по-горе. Успоредно с това, знаем и силата на положителното мислене. Клиширано ли ви звучи! Да, възможно е. Все пак се замислете за ефективността си в ежедневието, когато изпитвате страх и тогава, когато съзнанието ви е спокойно. Сравнете ги. Колкото и страхът да е плод на любовта (тъй като той се отнася за елементи от живота на които държим), той е също толкова сковаващ. Следователно не напредваме в живота, а засядаме в среда на дискомфорт и негодуване.