.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Терапевтични разходки, за един по-добър живот

LadyZone | преди 3 години
2111113396.jpg
...или защо британски психотерапевт започна да провежда сеансите си в изправена позиция.

Терапевтичното ходене може и да ви се стори като поредната западна приумица, но именно то може значително да подобри състояния като депресия, пристрастяване, хроничен стрес, безпокойство и проблеми с гнева. Според Джонатан Хобън, психотерапевт и създател на метода, именно ходенето стимулира споделянето и е подходящо както за малки, така и за големи.

"По някаква причина една проста разходка в парка, съпроводена от откровен разговор с професионалист, помага на хората да видят, че проблемите им могат лесно да бъдат решени."

Всъщност разковничето в терапевтичното ходене е липсата на напрежение от мисълта, че бива провеждан сеанс. Именно поради тази причина този метод бива изключително подходящ за деца и тийнейджъри – все възрастови групи, в които терапията бива приемана като присъда. "Затворените пространства и задължителният очен контакт са истинско мъчение за по-малките, което прави разходката в парка много по-благоприятна среда за споделяне и решаване на проблеми."

Терапевтичното ходене е перфектният избор и за младите майки, страдащи от следродилна депресия. "На чист въздух и в движение бебетата биват много по-спокойни и щастливи, предоставяйки идеалната възможност на майките да се откъснат от грижите за тях и просто да говорят."

Списъкът с плюсове на този иновативен метод са наистина безброй. Освен че ходенето предизвиква отделянето на серотонин, още познат като "хормон на щастието", то редуцира кръвното налягане и помага на практикуващите го да погледнат трезво на проблемите си.

До момента Джонатан Хобън провежда сесиите си основно в Лондон, но планира да разпострани метода си из цял свят. Дали ще успее? Само времето ще покаже, но едно е сигурно – предимствата му са повече от обнадеждаващи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?