.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Техника на чашата с вода за сбъдване на желания

| преди 3 години
чаша вода
Снимка: iStock
Методът на Хосе Силва, според когото можем сами да препрограмираме ума си и така да решим затрудненията

Хосе Силва е мексиканец, разработил система за контрол на ума, включваща мисловна визуализация, концентрация с утвърждения и релаксация. Преплитайки дългогодишния си опит в работата с електричество и радиоапарати и интересите си в областта на психологията, той стига до различни изводи, свързани с работата на мозъка. Основната му теза е, че можем сами да препрограмираме ума си и така да решим затрудненията, които ни предлага живота - заболявания, натоварване, и др.

Техника на чашата с вода е една от неговите умствени техники, които могат да се използват за постигане на различни цели - сбъдване на желания и решаване на проблеми. 

Как се прави:
Вечер, преди да си легнете, напълнете една чаша с вода. Настанете се удобно в леглото си и изпийете половината количество със затворени очи и леко вдигната нагоре глава. Ъгълът, под който се вдига главата не трябва да е голям, защото иначе се затруднява самото отпиване и гълтане. След като изпиете водата, си кажете наум:
„Това е единственото, което трябва да направя, за да постигна това, което искам.”
Оставете чашата на нощното шкафче и си легнете. Когато се събудите сутринта, изпийте останалата част от водата отново със затворени очи. Леко вдигнете глава нагоре си кажете наум същото изречение отново.

Алфа ниво

Техниката се изпълнява, когато тялото е достигнало алфа ниво. Това е спокойното, естествено състояние, в което се потапят хората, когато заспиват или се събуждат. Това е моментът, в който съзнанието се изчиства от ежедневни, дребни замърсявания, които са много натоварващи за психиката. Мозъкът, и най-вече неговото дясно полукълбо (Хосе Силва го нарича царството на мисълта, чувствата и емоциите) работи в полза на човека. Тази релаксация обаче не е пасивна, а активна. Не се оставяте просто на течението или на съня, а сте максимално продуктивни. Именно изчистването на съзнанието позволява появата на нови идеи, креативни решения и отговори на сложни въпроси.

Как тази техника помага за сбъдване на желанията и разрешване на проблемите?

Напълно възможно е сутринта или през нощта да се събудите, вследствие на сънуван сън или изплувал спомен от миналото, който да съдържа нужната информация за разрешаване проблема ви. Такива моменти се появяват като ярки искрици в съзнанието си, като проблясък на интуицията, която се е пробудила в точния момент.
Техниката на чашата с вода може да ви помогне да вземете правилното решения и да получите повече информация за хората и събитията, които присъстват и се случват в живота ви. Изпълнението й отнема не повече от 5 минути дневно.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?