.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Търсите си приятели? Обсъждайте ТВ предавания във форумите

Евгений Милов | преди 32 седмици
жена с лаптоп
Снимка: iStock
Коментирането на сериали във форумите помага на жените да завържат приятелства

Ако искате да намирате повече приятели, докато сте вкъщи, споделяйте мненията, впечатленията и коментарите си от телевизионни предавания в интернет форумите.

Резултатите от изследване на учени от "Universitat Autònoma de Barcelona" сочат, че подобно изразяване в тематични онлайн форуми, в които да обсъждат с другите сюжета на ТВ предаванията, дава възможност на жените да се идентифицират с група и помага да се почувстват част от общност. 

жена с лаптоп
Снимка: iStock

След анализ на над 7800 коментара от над 2500 потребителки, испанските специалисти са стигнали до извода, че 44,6% от тях сочат за чувство на принадлежност от рода на "След като сега сериалът свърши, този форум ще ми липсва" или "Срещнах толкова чудесни хора, с които изградихме приятелство епизод след епизод".

Изследването помогна да разберем какви мотиви стоят зад участието в подобни онлайн дискусии на феновете, коментира ръководителят на изследването проф. Чаро Лакале.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?