.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайната на щастието включва и негативни емоции

Даяна Петкова | преди 1 година
чувства
Снимка: iStock
Правилните емоции са ключът към благоденствието в живота, а не позитивното мислене

Всички сме чували, че за да сме радостни, трябва да се фокусираме върху позитивната страна на нещата, да сме благодарни и да се усмихваме повече. Скорошно проучване обаче сочи, че можем да сме по-щастливи, ако усещаме емоциите, които желаем - независимо дали са позитивни или негативни.

Учените изследвали над 2300 студента от осем държави, които били питани какви емоции (любов, ярост, въодушевление) предпочитат да усещат през ежедневието си и кои всъщност чувстват. По-голямата част от тях отговорили, че искат повече позитивни емоции, докато 10% твърдяли, че предпочитат да изпитват негативни усещания като ярост и омраза.

Какво се оказало? Участниците, които усещали емоциите, които желали, били по-щастливи от живота и имали по-малко симптоми на депресия.

настроение
Снимка: iStock

"Да искаме да сме винаги радостни през цялото време е нереалистично, както и да желаем никога да не усещаме тъга, гняв или страх. Ако си позволим да приемем емоциите, които имаме - независимо дали са позитивни или негативни - има по-голям шанс да бъдем щастливи и доволни от живота", твърди ръководителят на изследването Майа Тамир.

Пълните резултати от научното проучване са публикувани в списание "Journal of Experimental Psychology".

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?