Днес имаме удоволствието да ви разкажем историята на жена, която преоткри себе си и промени живота си, осъзнавайки своите цвят и стил. Да, правилно ни разбирате. Звучи невероятно, но облеклото е много повече от дрехи, обувки и аксесоари. Следва да промените виждането си за стила, модата и тенденциите. 

"За мен като практикуващ юрист въпросите за личен стил се изчерпваха до това да съм представително облечена. Обичайното ми облекло бе костюм от две части, скучна риза, обувки с нисък и удобен ток, скъпи аксесоари и ненатрапливи бижута. Косата бе прибрана в строг кок на тила. Това беше моята представа за облеклото на адвоката. В свободното си време бях другата крайност – скъсани дънки, разпуснати коси, свободни тениски и пуловери. И неизменните т.нар. "неутрални" цветове. Единствен акцент беше ярко оранжевата ми коса, която старателно поддържах цели 22 години. Работата вървеше, формално личният ми живот също. Но нещо не беше наред. Усещах го дълбоко в душата си и най-вече в миговете, в които оставах насаме със себе си.

Снимка: Facebook

Точно в такъв момент срещнах една ярка и запомняща се дама, която съвсем скромно и непретенциозно ми разказа, че се занимава с анализ на цветове и стил. И така, лишена от очаквания и пълна с клишета как трябва да изглежда един адвокат, се озовах в приключението, наречено "Личен цвят и стил", заедно със Светла Михайлова.

И светът се промени за мен. Буквално. Рязко и шеметно, като на цветна въртележка. Искаше се доста смелост. Особено в началото. Казват, че един от най-големите страхове на хората, е да свалят всички маски и да покажат на света истинската си същност, да разкрият целия си блясък и да заживеят мечтите си. Така е. Когато си себе си, където и да отидеш, каквото и да направиш, ти привличаш вниманието и интереса на околните. Никога не оставаш незабелязан и думите ти биват чути. Не е лесно, никак не е лесно. Понякога дори е ужасяващо. Но си струва преживяването.

Струва си, защото полека започваш да опознаваш себе си в дълбочина, истинското си аз, а не скования образ, който неволно си изградил заради обществените очаквания или изискванията на професията ти. Приключението „Цвят и стил“ си заслужава и защото изведнъж животът ти става щастлив и цветен, защото ВИНАГИ имаш какво да облечеш и с какво да съчетаеш, защото пазаруваш по-бързо, не правиш грешни и емоционални покупки. Защото носиш по-малко багаж и го стягаш по-лесно. Защото не робуваш на мода, марки и модни корифеи.

Просто живееш себе си и изразяваш своите ценности и потребности чрез дрехите и аксесоарите, които носиш. Личните ти цветове и стил правят магията за теб и вместо теб. Чувстваш се подкрепен във всяка една ситуация и заявяваш кой си без дори да казваш дума. Отнема време. Иска се и смелост. Но е най-доброто, което съм направила за себе си до този момент.

Сега съм цветна, искряща, уверена. Спокойна съм. Защото съм си аз. Аз не съм обществените очаквания за мен или професията, която практикувам, нито работата, която работя. Заедно с мен се промени и целия свят – мъжете около мен са мили, галантни и услужливи, жените са сърдечни, близки, приятелки и съмишленички. За мен и за приятелите ми, които се довериха на процеса, цветовете и стила са истинска магия, приключение. Златно ключе към себепознанието и себереализацията.

Снимка: Facebook

Затова и споделям моята история с вас. Вярвам, че ако всички заживеем личния си цвят и стил, ако заживеем себе си, светът ще бъде много по-спокойно, по-цветно и по-интересно място."