.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

През август - почивка, през септември - развод! Какво се случва с връзките по време на ваканция

LadyZone.bg | преди 4 седмици
dwojka
Снимка: istockphoto.com

Върнахте ли се от море или планина? А как е връзката ви? Разпада се или успяхте да откриете още допирни точки, които ви свързват? Едно по-отдавнашно изследване на американски туристически център показва, че именно пътуването с вашия партньор може да е превратна точка в отношенията, като изрично се упоменава, че става дума за връзки не по-дълги от 1 година. Резултатите сочат, че 37% от двойките са затвърдили отношенията си и са се сближили още повече, докато 23 на сто са скъсали, защото ваканцията им заедно е показала, че не са един за друг.

За да бъде успешна почивката и да завърши с щастлив край, участниците в проучването са посочили няколко основни фактора, които са отговорни за това. На първо място са правилният избор на дестинация, бюджет, който устройва и двамата, както и това двамата да са сигурни в човека до себе си и да са готови да правят компромиси.

dwojka
Снимка: istockphoto.com
Трите зодии, които вдигат грандиозни скандалиВижте кои са

Разпознахте ли себе си в това изследване? За да не си мислите, че насочваме вниманието ви към подобни размисли, без да сме стъпили здраво върху фактите, ви поднасяме още цифри и изводи, според които ваканциите всъщност вредят на връзката.

1 от 10 двойки е много вероятно да стигне до раздяла, докато е на почивка, твърди изследване на компания за коли под наем. Според него 40% от влюбените се карат поне веднъж на ден, а на 25 на сто им се случва още на първия ден.

Какви са причините за това? Прекарването на прекалено много време с любимия човек невинаги е предпоставка връзката да се затвърди. Ако сте от много време заедно, почивка, на която сте 24/7 един с друг, може да доведе до разрив в отношенията. Още причини за караници и разногласия са харченето на много пари, липса на единодушие по отношение избора на заведение за хранене и напиванията.

Скорошно британско изследване пък посочва още по-смели цифри - 79% от двойките имат най-малко по два големи конфликта по време на отпуск, а други 62% се карат ежедневно.

dwojka
Снимка: istockphoto.comКакво се случва след лятната отпуска?

Адвокатите по семейни дела от доста време регистрират скок на разводите именно през септември, след като летните почивки свършат. Така например преди две години се установява, че в шведските съдилища постъпват най-много молби за развод именно през този месец от годината. Като основни причини за това са стресът около организирането на пътуването, както и различните очаквания, които имат двата пола от това какво ще се прави по време на отпуската. Жените искат секс и романтика, а мъжете предпочитат кръчми, алкохол и приятели.

Двойките, които се карат, се обичат повече. Защо?Спорът веднъж седмично помага за доброто общуване между мъжа и жената


Съветът на психолозите е да не чакаме отпуската, за да спорим, а да намираме повече време в забързаното ежедневие за общуване. А ако се стигне до кавга, да отстъпваме или да елиминираме причината за нея още в зародиш.

----

Попълни тест "Как да се справим с живота след ваканцията?" и спечели страхотни награди!

Към теста >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?