.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По веждите ще ги познаете - издават нарцисизма

Евгений Милов | преди 41 седмици
ким кардашиян
Снимка: Instagram/Kim Kardashian West
Имате ли по-дебели и по-плътни вежди?

Чудите ли се какво разкриват веждите за нас? Според специалистите по-тъмните, по-удебелени и по-плътни вежди са отличителни за нарцистичните персони. Така, дори да искат се прикрият, веждите на "нарцисите" веднага ще ги разкрият в очите на останалите. 

Според канадски психолози от Университета на Торонто е достатъчно да погледнем веждите на един човек, за да разпознаем дали е егоцентричен. Лесно е, защото веждите бият на очи и трудно могат да бъдат скрити, както поведението на хората.

Група мъже и жени, участвали в проучването, били запитани доколко са съгласни с твърдения като "Ако управлявах света, той щеше да бъде по-добро място".

Снимки на техните лица с неутрално емоционално изражение били показани на участници от втора група в изследването, които успели правилно да идентифицират по веждите егоцентриците от по-скромните индивиди.

Когато изследователите обаче заличили веждите на снимките, участниците вече не можели да направят разграничение между тях. При последващо изследване, в което на групата били показани само веждите, участниците отново били в състояние правилно да идентифицират нарцисистите.

"Нарцисистите изглежда имат по-изразителни вежди - по-дебели и по-плътни", заявява д-р Миранда Джакомин от университета.

"Възможно е естествено да имат по-изразителни вежди или да ги оформят по такъв начин, че да бъдат по-лесно разпознаваеми сред другите хора", допълва ръководителката на изследването.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of Personality".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?