В "Новата медицина" д-р Балтова споделя своя богат опит в духовното и стандартното медицинско познание. В нея читателят ще намери информация за ролята на всеки от главните органи на тялото, основаваща се предимно на учението на Петър Дънов, в съчетание с астрологичните принципи и закони. 

Съветите за лечение включват главно работа върху себе си посредством осъзнаване на погрешните или закостенелите мисловни и емоционални модели, които се проявяват в тялото като болестни оплаквания. Тук ще намерите и насоки за лечение с природните елементи, хранене, двигателна активност, дихателни упражнения и визуализация. 

Методите са заимствани основно от учението на Петър Дънов и принципите на цветолечението на д-р Бах, които авторката прилага дълги години в практиката си.

Снимка: Хермес

Д-р Светла Балтова има дългогодишна практика като специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. В търсене на същинските причини за болестите и ефективни методи за лечението им тя изучава задълбочено редица алтернативни подходи. 

Д-р Балтова се нарежда сред водещите експерти по лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология. 

Д-р Балтова е автор на две книги по астропсихология: "Астрология и астропсихология за всеки" и "Планетите и ритъмът на човешкия живот", и е съставител на няколко тематични сборника с извадки от лекции на Учителя Петър Дънов. Изнася в България и в чужбина множество семинари, лекции, курсове в областта на холистичната медицина, астрология, паневритмия, цветолечение по метода на д-р Бах. 

"Новата медицина" от д-р Светла Балтова излиза на 2 април от "Хермес".