.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лицето на жените издава жаждата за власт

Евгений Милов | преди 41 седмици
Ангела Меркел
Ангела Меркел Снимка: Getty Images
Такива имат Ангела Меркел и Хилари Клинтън

Германския канцлер Ангела Меркел и кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън са абсолютното доказателство за резултатите от ново научно изследване, според което формата на лицето издава желанието на жените за властване.

Широкото лице при жените е скрит мотиватор за властване над другите, като подсъзнателно насърчава дамите да се стремят към повече власт и влияние, при което е по-вероятно да успеят.

Германските психолози от баварския университет "Фридрих Александер" са изследвали ефекта на интензивната хормонална активност в мозъка и растежа на тялото през пубертета, които оказват влияние върху оформянето на лицевите кости и развитието на мозъчни зони, свързани с мотивацията и социалното поведение.

Хилари Клинтън
Хилари Клинтън Снимка: Getty Images

Специалистите са въвели коефициента fWHR, като изчислили съотношението на разстоянието между двете скули на лицето към разстоянието между устните и веждите

Учените са установили с тестовете сред 231 доброволци, че съществуват по-женствени и по-мъжествени лице, като при втория тип хората имат по-високи стойности на коефициента fWHR и по-широки лица.

За колко жени с подобни широки лица в политиката се сещате още? Споделете в коментарите!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?