.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Истинската красота е в това, което можем да видим, когато не е показано

| преди 3 години
красота
Снимка: iStock
Що е то Yugen Yugen?

Yugen Yugen е японски израз, който буквално означава “скрита красота”, “дълбинно изящество”. Всъщност има толкова фини отенъци, че определено, като много други думи от японския, е трудно да се преведе точно. Yugen е също и ято летящи диви гъски, които се стапят бавно и ефирно в далечината. Другото му значение е видиш сенките от листата на бамбук, отразени върху ствола на съседен бамбук.

За първи път терминът се появява в китайските философски книги със значение “загадъчен”, “тъмен”. Човек може да се научи да открива yugen след много, много трениране на въображението и усещанията си, така че съзнателното му търсене да стане естествена част. Така се превръща в спонтанност. 

Принципът на Yugen показва, че истинската красота е налице тогава, когато чрез асоциации можем да видим това, което не е казано или показано. По този начин, освен че виждаме, събуждаме много вътрешни мисли и чувства.

Yugen е да гледате слънчева мивка зад облечен хълм, целия в цветя. Или да стоите на брега и да се взирате в лодка, която изчезва зад далечните острови. Красиво е, нали?! Японците го умеят!

Ключови думи:Япония, Красота, Yugen
Спазвате ли диета в момента?