.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хората са най-щастливи, когато живеят при тази температура

Евгений Милов | преди 1 година
пролет
Снимка: iStock
Нека бъде вечна пролет

Съществува температура, при която хората се чувстват най-щастливи - и това е 22 градуса по Целзий.

Резултатите от мащабно изследване на Университета на Мелбърн в Австралия съвместно с Университета на Пекин в Китай сочат, че това е средна температура в районите, при която хората са най-щастливи и общителни.

За да установят връзката между температурата и щастието, учените са провели проучване сред над 1,6 милиона души в САЩ и Китай.

щастие
Снимка: iStock

"Температурата е ключов фактор от околната среда, който се асоциира с обичайното поведение на индивидите, като има огромно значение за характера на персоната", заявяват специалистите зад изследването.

Хората, които живеят при температура от около 22 градуса по Целзий, са по-екстровертни по характер и отворени за нови преживявания, по-дружелюбни и стабилни емоционално, а районите се свързват с по-висока степен на социализация и стабилност.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?