.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фотограф визуализира опита си от годините на борба с депресията

Евгений Милов | преди 43 седмици
Instagram/@gabriel_isak
Снимка: Instagram/@gabriel_isak
"Фотографията ми позволи да избягам в един различен свят", споделя Габриел Исак

Когато животът стана прекалено потискащ, Габриел Исак намира утеха във фотографията. От години изкуството му помага да се справи с депресията. Използвайки минималистична палитра и сюрреалистични сюжети, Исак изобразява самотни фигури, които често съществуват сред ледено сините и призрачно сиви пейзажи. 

Исак започва да снима преди повече от десетилетие, което съвпада с първия път, когато се сблъска с депресията. "Фотографията ми позволи да избягам в един различен свят", обяснява Исак.

Така животът му се превръща в непрекъсната битка за измъкване от прегръдките на депресията, която отслабва страстта му фотографията. Винаги, когато Исак успее да се справи с психичното заболяване, той отново започва да изследва чрез фотографията депресията в миналото си.

"Всичко, което създадох, отразяваше годините, в които живеех с депресия, вдъхновени от психологията, сюрреализма и скандинавските пейзажи, сред които израснах", споделя Исак.

Документирането на вътрешния му свят представлява форма на терапия за него, като се надява, че останалите също ще намерят утеха и подкрепа, когато се поставят в неговите въображаеми места.

"Искам моята работа да хвърля светлина върху психичното здраве и по-тъмната и по-самотна страна на света, за която никога не бихме говорили иначе", допълва Исак.

Вижте повече за работата на Габриел Исак от следващите снимки в Инстаграм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?