.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ето защо жените си правят секси селфита

Евгений Милов | преди 51 седмици
секси селфи
Снимка: iStock
Всичко опира до доходите, момичета

За да си съперничат по между си и да се издигнат социално - това кара жените да си правят секси селфита.

В една икономически неравна среда, какъвто е съвременният свят, жените прибягват до щракането на атрактивни селфита, за да си съперничат с останалите дами и да се изкачат по социалната стълбица.

Не чувството, че са потиснати заради своя пол, а оцеляването в среда с по-голямо икомическо неравенството, е основната причина, която кара жените да си правят селфита в сексапилни пози.

секси селфи
Снимка: iStock

Резултатите са от проучване на австралийски учени от "University of New South Wales" в Сидни. Изследователите са анализирали повече от 68 000 секси селфита, публикувани в популярни социални мрежи като Инстаграм и Туитър сред потребители от 113 страни по света.

В крайна сметка излиза, че "всичко опира до това как жените си съперничат и защо го правят", коментира ръководителката на изследването Кандис Блейк от университета.

секси селфи
Снимка: iStock

Тя допълва още, че жените са "по-склонни да инвестират време и усилия, за да публикуват в интернет секси селфита на места, където икономическото неравенство се увеличава, а не на места, където мъжете притежават повече обществена власт и неравенството между половете е по-голямо".

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?