Постоянно ви се случват лоши не? Разделили сте се с приятеля си, а още го обичате? Уволнили са ви от работа? Парите все не ви достигат? Тъжни сте? Често изпадате в депресии? Ако тези състояния са ви познати, със сигурност е време да промените живота си. А първата крачка към промяната е да промените мисленето си. Ето как да превърнете негативното мислене в позитивно само за 21 дена.

Единственото, което ви е нужно, е гривна. За предпочитане е тя да е в лилав цвят. 

Защо трябва да е лилава?

Лилавото е цветът на духа. А за тази промяна със сигурност ще имате нужда от силен дух. Лилавият цвят стимулира мозъка и намалява общата тревожност.  

Идеята е на Уил Боуън – известен психолог, който прави експеримент с участници в свой курс, на които раздава по една лилава гривна. Целта му е да прекъсне вредния навик хората постоянното да се оплакват от живота си.  

Сложете лилавата гривна и си обещайте:

Няма да се оплаквам!
Няма да критикувам!
Няма да бъда зъл и саркастичен!
Няма да мисля негативно!
Няма да мърморя!
Няма да разпространявам сплетни и клюки!

Внимавайте да спазвате обещанието. Ако все пак ви се случи, сложете гривната на другата си ръка и започнете отброяването на дните отново. За 21 дена се създават нови навици. Експериментът ще отнеме повече от 21 дена. Нормално е човек да се подхлъзне емоционално и да се отдаде на негативните мисли, с които е свикнал. Но продължавайте с опитите. Средно промяната отнема 4 месеца, но може да продължи и половин година. Важно е да имате желание и да разчитате на силната си воля. Положителното мислене със сигурност ще промени и живота ви в положителна посока.