Не се чувствате щастливи на работа? Усещате се изморени, апатични? Липсва ви искра за живот. Обърнете внимание на тези пет правила и се опитвайте да следвате поне едно от тях всеки ден. Те са един от сигурните начини да внесете в живота си повече щастие. Само трябва да прекрачите границите. Тях обикновено сами си поставяме. Но щом са поставени, значи с лекота могат да бъдат преодолени. Опитайте!

1. Бъдете благодарни
Благодарността е щастие, благодарността е навик. Следователно и щастието е навик. Ако има за какво или на кого да благодарите за отминалия ден, вече сте 50% по-щастливи.

2. Накарайте другите да се чувстват добре около вас
Още Аристотел е казал, че човекът е социално животно. Това означава, че самотното живеене не ни е присъщо по природа. Ако чакате другите да ви направят щастливи, бързо променете мисленето си. Вие направете някого щастлив. Така неговото щастие ще се отрази във вашите очи.

3. Извличайте максимума от работния ден
Каква асоциация изниква в съзнанието ви, когато ви кажат „работа”?
- Следвам мечтите си
- Още един ден на робство
Изборът е единствено и само ваш. Верният отговор също.

На ден човек прекарва средно между 15 и 17 часа буден. Това е един достатъчно дълъг период, в който му се дава възможността да научава нови нови неща, да пробужда нови емоции, да трупа опит. Изпълнете тези часове с възможно най-много вълнение и мотивация. Може да го направите лесно, следвайки тези 3 правила:

- Опитът в работата е и жизнен опит. Всичко,което научите в офиса, може да използвате в живота - да сте професионалист, да се концентрирате под напрежение и да владеете емоциите си.

- Приравнете мечтите с ежедневието си. Колкото по-малка разлика има между двете, толкова по-добре ще се чувствате в работния си ден.

- След като приключи работният ден, си задайте въпроса – „Надъхани, мотивирани, доволни – кое от трите бях днес в работата си?”

4. Обичайте се безусловно
Щастието е въпрос на избор и всеки човек трябва да си го позволи. Любовта към самия себе си трябва да е като едно голямо слънце – да огрява навсякъде, да има силни и слаби моменти, но никога да не спира да грее. Безусловната любов към самия себе си може да е решение, което да ви помага във всеки един момент. Изберете да обичате себе си сега.

5. Изживявайте пълноценно всеки един настоящ момент.
Живейте в настоящето – забравете миналото, не планувайте бъдещето. Ако го правите, ще изпуснете единственото сигурно, което имате – сегашния момент.