Какво е истинската любов? Киното и литературата предлагат хиляди интерпретации по темата, но истинската любов не е задължително нещо магично от приказен свят. Истинската любов е по-проста от нещата, в които често ни карат да вярваме. Виетнамският будистки монах Тик Нат Хан обяснява, че ако в живота ви има доброта, състрадание, радост и сплотеност, вие изпитвате истинска любов. Ето накратко:

1. Обичта и добротата имат силата да създават щастие. Когато сте способни да развиете у вас чувство на радост и щастие, това е истинска любов към себе си. Ако можете да създавате такива чувства и помогнете на друг човек да ги създава у себе си, това е истинска любов. Следователно, ако сте извор на радост и щастие за другия, това е истинска любов.

2. Истинска любов е способността да направите живота си изпълнен с по-малко страдания и да помогнете на другия да страда по-малко

3. Бъдете състрадателни към всички и състраданието ви ще расте.

4. Ако любовта не създава радост, това не е любов. Ако любовта ви кара другия да плаче всеки ден, това не е любов. Истинската любов е състояние, в което създавате радост за себе си и другия.