.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

4-те елемента на истинската любов

Евгений Милов | преди 3 години
любов
Снимка: iStock
Истинската любов е способността да създавате радост за себе си и другия

Какво е истинската любов? Киното и литературата предлагат хиляди интерпретации по темата, но истинската любов не е задължително нещо магично от приказен свят. Истинската любов е по-проста от нещата, в които често ни карат да вярваме. Виетнамският будистки монах Тик Нат Хан обяснява, че ако в живота ви има доброта, състрадание, радост и сплотеност, вие изпитвате истинска любов. Ето накратко:

1. Обичта и добротата имат силата да създават щастие. Когато сте способни да развиете у вас чувство на радост и щастие, това е истинска любов към себе си. Ако можете да създавате такива чувства и помогнете на друг човек да ги създава у себе си, това е истинска любов. Следователно, ако сте извор на радост и щастие за другия, това е истинска любов.

2. Истинска любов е способността да направите живота си изпълнен с по-малко страдания и да помогнете на другия да страда по-малко

3. Бъдете състрадателни към всички и състраданието ви ще расте.

4. Ако любовта не създава радост, това не е любов. Ако любовта ви кара другия да плаче всеки ден, това не е любов. Истинската любов е състояние, в което създавате радост за себе си и другия.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?