Мантра, мото, девиз... Независимо от това как го раничат различните хора, почти всеки си има мъдрост, която следва в живота и която му помага да мине през трудностите много по-леко. Повтаряйки си често определена философия, тя става част от живота ни, започваме да се ръководим от нея интуитивно. Често си спомняме тази мъдрост, повтаряме си я и тя има силата да ни изкара от духовната дупка, в което сме попаднали временно.

Мантрите носят оптимизъм. Те дават вдъхновение и сила.

Топ 3 на мантрите, с които може да минете през всички трудности на живота

  1. Живей с удоволствие

Никога не се обръщайте назад и никога не се сравнявайте с другите. Това са два от най-важните принципа, за да съумеете да живеете в настоящето с удоволствие. Мислете за себе си само в позитивна светлина. Повтаряйки си тази семпла мантра, ще успеете да загърбите проблемите от миналото и да намерите сили да се справите с реалността.

  1. Усмихвайте се!

Едва ли в трудна ситуация ще ви е точно до усмивки, но опитайте. Направете го въпреки себе си и макар да ви се плаче, разтеглете устните си и повигнете ъгълчетата. Самото оформяне на тази гримаса на лицето внася доза ведрост. След това ще ви е значително по-лесно да се справите с трудностите.

Направете си своя собствена уникална физиономия и я наречете – ЛОУ – лична откачена усмивка. Може да не изглеждате особено сексапилно, или дори налудничаво, но тази гримаса със сигурност ще ви помогне в трудни моменти.

  1. Това си е моят живот – това са си моите правила

„Не вечерям след 20:00 часа.”

„Ограничавам глутена.”

„Не нося рокли с висока талия.”

Това може да са правилата, които ще ви лишат от много ежедневни проблеми. Но може и въобще да не се съобразявате с тях. Измислете си своя. Все пак това си е вашият живот!