.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 съвета за начинаещите в медитацията

LadyZone.bg | преди 3 години
2111051417.jpg
Повечето от нас смятат, че медитацията е практика, която малцина имат способността да усвоят. Грешка. Всеки един от нас може да извиси своите вибрации чрез медитация и не само.

1. Медитацията не е това, което дават по телевизията

Забравете за всички кадри, които ви карат да вярвате, че единственото подходящо място за медитация е на върха на величествена планина, на брега на морето или в специален храм и то по залез слънце. Реалността е наистина далеч от това.

2. Започнете с кратки сеанси

Ако тепърва започвате с опитите да медитирате, не се мъчете да издържите дълго. Като за начало ви стигат и пет минути – те ще са достатъчни да се фокусирате и да си създадете навик.

3. Не се разсейвайте

Преди да започнете сесията си, уверете се, че сте изключили телефона, не чакате гости, децата не са в непосредствена близост и нямате спешни задачи. Позволете си кратка почивка от натовареното ежедневие и се отпуснете.

4. Абстрахирайте се 

Разбира се, успешната медитация няма да се получи от първия път. Тук важното е да изчистите съзнанието си и да се обърнете към вътрешното си "аз" – упоритите опити да не мислите за нищо обикновено водят до точно обратното.

5. Настройте тематична аларма

За да сте максимално отпуснати, настройте аларма, която ще извести приключването на сесията ви. Така няма непрекъснато да поглеждате часовника, притеснявайки се, че ще закъснеете за работа.

6. Съсредотучете се върху дишането

Равномерното дишане е ключов момент в успешната медитация. То ще ви помогне да изключите потока от мисли и да се отпуснете.

7. Заемайте удобна позиция

Една от най-сериозните пречки при медитацията е неправилната стойка. Често тя възпрепятства равномерното дишане и води до болки в тялото, които от своя страна пречат на фокуса ви.

8. Загрейте се преди началото на медитацията

Загрявката преди медитация ще редуцира напрежението в мускулите ви и ще ви помогне да се отпуснете, позволявайки ви да постигнeте чудесни резултати.

9. Намерете съмишленици

Откриете ли съмишленици, медитацията се превръща в приятен навик, който ви гарантира един по-спокоен, по-здравословен и по-щастлив начин на живот.

10. Да се медитира е полезно

Според редица изследвания, медитацията редуцира нивата на стрес и безпокойство и дори да забавя стареенето на мозъка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?