.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 илюстрации, които перфектно представят живота с депресия и тревожност

Евгений Милов | преди 1 година
Instagram/Holly Chisholm
Снимка: Instagram/Holly Chisholm
И излизането от дупката, разбира се

Холи Числом е диагностицирана с депресия и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност през декември 2016 г., като нейният психотерапевт й предлага да опита да си води дневник за състоянието.

Идеята не й харесва, но намира компромисно решение в създаването на комикси, макар да не е рисувала от дете. Това й помага да записва как се чувства, докато преминава през черния период и излизането от дупката.

Отначало за нея е трудно да изложи най-дълбоките си мисли и страхове, но реакциите на останалите хората й помагат да осъзнае колко е важно да говори открито за психичното здраве и да покажа какво наистина може да бъде понякога.

Комиксите на илюстраторката от Лос Анджелис разкриват различни теми от живота, като любов, депресия, себеоценка и тревожност, а желанието й е примерите от личната борба с депресията да повишат информираността за психичното здраве.

Така след около половин година от стартирането на комикс серията "Just Peachy", Холи решава да напусне работата си като фриленсър на непълно работно време, за да отделя повече време за създаване на илюстрации и популяризирането им.

Вижте избрани илюстрации, които калифорнийката споделя в Инстаграм, както и повече за депресията.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?