.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Противниците на ваксините са сред най-голямата заплаха за здравето на планетата

Евгений Милов | преди 34 седмици
ваксиниране
Снимка: iStock
СЗО публикува списък на 10-те глобални заплахи за здравето за 2019 г.

Противниците на ваксините са една от най-големите заплахи за здравето на планетата, алармира Световната здравна организация.

СЗО публикува списък на глобалните заплахи за здравето за 2019 г., който включва "колебание за ваксиниране", което се определя като "нежелание или отказ хората да се ваксинират въпреки наличието на ваксини".

Здравната агенция казва, че 1,5 милиона смъртни случаи могат да бъдат избегнати всяка година, ако достъпът до ваксиниране се подобри.

Това нежелание за ваксиниране заплашва глобалния напредък, постигнат срещу болести, предотвратими с ваксини, според СЗО.

Така нежеланието и отказът от ваксиниране попадат в списъка на 10-те глобални заплахи за здравето за 2019 г., включително климатичните промени, повишената бактериална резистентност към лекарства, ХИВ и незаразните болести като рак.

"Ваксинирането е един от най-ефективните начини за избягване на болести, като понастоящем предотвратява от 2 до 3 милиона смъртни случая годишно, а допълнителни 1,5 милиона случая могат да бъдат избегнати, ако глобалното покритие на ваксинациите се подобри", заявяват от СЗО.

Специалистите отбелязват още, че случаите на морбили, които могат да бъдат предотвратени с ваксина, са нараснали с 30% по целия свят през 2017 г., което е пряко следствие от анти-ваксирането.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?