.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Проблеми със съня? Използвайте одеяло с тежести

Евгений Милов | преди 16 седмици
Gravity
Снимка: Gravity
Лесен трик, с който да подобрите съня

Проблемите със съня в по-мрачните дни от годината засягат много хора, тъй като се нарушава производството в мозъка на серотонин през деня и мелатонин нощем.

Има лесен начин обаче да намалите тревожността и да си осигурите спокоен сън, като използвате одеяло с тежести.

Досега подобни одеяла се използваха за терапия при деца с разстройства в развитието, тревожност, аутизъм и посттравматично стресово разстройство, както и за успокоява на тревожни животни.

Weighting Comforts
Снимка: Weighting Comforts

Сега обаче одеялата с тежести започват да бъдат все по-търсени от възрастните със смущения в съня, като научните изследвания показват, че продуктите намаляват нивата на хормона на стреса кортизол и повишават нивата на серотонина и мелатонина в главния мозък.

По-тежките одеяла помагат на хората да решат проблемите със съня, като оказват натиск, който е подобен на прегръдка.

Веднъж завити с одеялото, формата му се превръщат в същински пашкул около човешкото тяло, което намалява с 63% тревожността и успокоява 78% от хората, сочат данни от изследване на учени от "University of Massachusetts Amherst".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?