.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Причината жените да живеят по-дълго от мъжете – разкрита

Евгений Милов | преди 2 години
жена
Снимка: iStock
Причина не са войните, трудови инциденти или насилие – просто генетика...

Жените са генетично програмирани да живеят по-дълго от мъжете – ръководено изследване от проф. Сюзан Албъртс (Duke University, Северна Каролина) сочи, че различната продължителност на живота между половете е дълбоко обуслувена генетично.

След анализ на данни за над 1 млн. раждания и смъртни случаи от 19 век до наши дни, екипът й установил, че днес човечеството живее по-дълго и по-здравословно, в сравнение с хората в миналото – което увеличава шанса за оцеляване на бебетата и снижава риска от ранна детска смъртност.

жена
Снимка: iStock

Като фактори за по-високата продължителност на живота в днешно време учените отбелязват и напредналата медицина, технологии и обществено здравеопазване.

Публикуваните в списание "Proceedings of the National Academy of Sciences" резултати категорично установяват генетично предимство на дамите пред силния пол по продължителност на живота.

Не пропускайте още да видите Защо спането в общо легло е вредно за красотата!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?