.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Причината за 2/3 от случаите на рак

Евгений Милов | преди 2 години
Причината за 2/3 от случаите на рак
Снимка: Youtube
Ето защо раковите заболявания често засягат здрави хора и дори деца

Ако се чудите защо здравословно живеещи хора и дори деца се разболяват от рак, знайте че около 2/3 от заболяванията са в следствие на случайни грешки в ДНК, когато нормалните клетки се самокопират.

"Тези ракови образувания се случват независимо колко добра е средата в човешкия организъм", поясняват ръководителите на научното изследване Кристиан Томасети и Бърт Фогелщайн от "Johns Hopkins University" след анализ на генетични данни и ракови проучвания от 69 страни в света.

Причината за 2/3 от случаите на рак
Снимка: Youtube

Резултатите сочат, че случайните ДНК грешки при копиране на клетките са много по-съществени при появата на 32 разновидности на рак, отколкото нездравословният начин на живот и замърсената околна среда, считани досега за ключови рискови фактори.

Причината за 2/3 от случаите на рак
Снимка: Youtube

Така за една от най-смъртоносните и трудно лечими форми на рак – на панкреаса – 75% от причините за възникване са случайните грешки в ДНК, докато само 20% са свързани с начина на живот (като пушенето). Вижте повече в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?