.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Позитивното мислене - предпоставка за здраве

| преди 7 години
Д-р Вергиния Николова: Позитивните хора са много
Разговор в ефира на bTV Radio

В миналия петък бях гост в студиото на bTV Radio. Темата за разговор, която предложи радиоводещият Младен Петков, беше за "Положителното мислене – предпоставка за здраве”.

Докато пътувах към студиото около 17ч 15 мин., движението по Софийските пътни артерии все повече прииждаше и започваше да става изнервящо. Шофьорът на таксито беше въздържан човек и може би затова му разказах за психолога Мел Гил, който в своите лекции с ведрост разказва как когато сме зад волана, пред нас ще се окаже този бавен, най-бавен шофьор, който къде ли изобщо са му дали книжката, а зад нас е онзи скоростен състезател, дето само не ни е подпрял, защото изключително много бърза :) Точно толкова малко осъзнатост ни е необходима, за да сме по-толерантни и да не се изнервяме. Така, докато пристигна до bTV Radio в задръстването, разговорът ни завърши с извода, че търпеливите, добрите, разумните хора са много повече. Те не се натрапват и не се забелязват, но именно те поддържат баланса.” Така започналият свободен разговор в таксито продължи след това в студиото в 20 минутно интервю за силата на прошката, на изкуството и на спорта да бъдем позитивни и човеколюбиви.

Целият разговор, излъчен в ефира на bTV Radio, чуйте в прикачения файл.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?