Сънят все още е загадка. Знанията и разкритията са недостатъчни, въпреки множеството научни изследвания върху него, включително и теорията за възможностите на подсъзнанието. Съществува мнение, че по време на сън личността е способна да "посещава” други светове. Голяма тайна е и духовният аспект на сънищата. Едно е сигурно, че без сън човек губи своите сили и активност.

Само продължителен и здрав сън възстановява физическата и психическа енергия, изразходвани през деня.

Не може да има стабилна нервна система без достатъчно сън. Смята се, че средно човек има нужда от 7-8 часа сън всяка нощ.

Създавайте си условия всяка вечер за достатъчно сън и пазете това време като свещено.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Положението на тялото в леглото по време на сън обяснява състоянието на човек, което характеризира и подсъзнанието му.

Спане в поза "ембрион” показва, че човек се чувства като малко беззащитно същество, което се нуждае от внимание, а понякога и от помощ. При това положение спящият сгъва краката в коленете и ги притиска към гърдите си. Тази позиция говори за голяма уязвимост.

С човек, който стиска юмруци по време на сън, трябва да сте внимателни. Свитите в юмрук ръце са показател за преживявания на задържан гняв и скрит стрес.

В "кралската" поза - по гръб с ръце, вдигнати около главата, спи човек, който вярва в своя авторитет пред близките и колегите.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Позата на тялото по време на сън е в зависимост от периода, през който преминава личността (позитивен, негативен или стабилен) и се променя във времето.

Когато между влюбените възникне обида или друг проблем, в леглото те се оттеглят в различни страни. Ако единият се оттегля в едната страна на леглото, това говори, че този който се отдалечава, е оскърбеният.  

Голяма част от живота преминава под завивките, но това не означава, че сънят е понятие, определящо само физическото състояние на човека.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Сънят е необикновен процес. Той съдейства за развитие на съзнанието и усъвършенстването на човека. Сигурно е, че ще нарушите съня си, ако свържете леглото със задълженията си.

Когато преди заспиване, интензивно насочите мислите си с доверие, че всичко е наред, то вероятността да се събудите в добро настроение е стопроцентова. Трябва силно да поискате да спите добре. Увереността, че всичко ще бъде така, както сте го планували, е залогът за успех.

И така, ако искате да спите добре без да имате проблеми, заслужава да си го поискате много силно.

Снимка:Thinkstock/Getty Images