.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Полезните овесени ядки

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
Овесени ядки
Снимка:Thinkstock/Getty Images
За закуска и десерт, като хляб и основно ястие

Овесените ядки са едни от най-здравословните продукти в човешкото хранене. По съдържание на протеини се нареждат веднага след елдата (гречка). Едва ли има състояние, при което те да са противопоказани. Наличието на сярно съдържание стимулира метаболитните процеси в организма. Освен това тяхната обвивка - овесени трици, е богата на витамините В1, В2, Е, К и минералите калций, магнезий, цинк, калий и др.

Овесената каша е храна и лекарство.

Достатъчно е да се залеят овесените ядки с гореща вода и да се варят още 15-20 мин. Преди сервиране може да добавите лъжичка мед и натрошени орехи, с плодове по желание – нарязани кубчета ябълка, лъжичка лимонов сок, киви или малини, и ягоди. Началото на деня с овесена каша в продължение на няколко дни е отлична храна за регулиране на храносмилателните процеси. 

Овесени ядки може да приготвите и без варене

като ги оставите накиснати с вряла вода от вечерта. Според личните предпочитания, на сутринта може да добавите към тях прясно или кисело мляко и домашно сладко.

Съществуват много рецепти за овесени курабии, питки и хлебчета. Кюфтенца от овесни ядки, може да приготвите по рецептата за елдени кюфтенца.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?