.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Поддържайте тегло и фигура с пълнозърнести храни

Евгений Милов | преди 2 години
пълнозърнести храни
Снимка: iStock
Замяната на рафинираните храни се равнява на 30-минутна разходка

Ако намирате все по-малко желание да спортувате, има начин да поддържате своето теглото и фигура в добра форма – просто заменете рафинираните храни с пълнозърнести.

Филип Карл от бостънския университет "Тъфтс" твърди, че разликата между пълнозърнестите и рафинираните храни в енергийния дефицит се равнява на изгаряните калориите при енергично ходене за около 30 мин.

пълнозърнести храни
Снимка: iStock

Предимството на пълнозърнестите пред рафинираните храни се състои в двойно по-голямото количество фибри, които ускоряват метаболизма и спомагат за намаляване броя на усвоените калории.

Доброволците между 40 и 65-годишна възраст в изследването не е трябвало да отслабват с физическа активност, но да спазват строга диета – едните хапвали само пълнозърнести храни, докато останалите – само рафинирани.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?