.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Парите (не) могат да купят щастие

Евгений Милов | преди 17 седмици
пране
Снимка: iStock
Но само ако бъдат похарчени правилно

Парите могат да купят на човек щастие, но само ако бъдат похарчени правилно - не за материални неща, а за повече свободно време за себе си.

Резултатите идват от съвместно изследване на "University of British Columbia" и "Harvard Business School" сред над 6000 души от САЩ, Канада, Дания и Холандия.

Участниците трябвало да похарчат определена сума за две седмици. През първата - да си купят нещо материално, а на следващата - за услуги, които спестяват време.

Участниците в проучването били по-щастливи не от материалната придобивка, а когато си осигурявали повече свободно време за себе си.

чистене
Снимка: iStock

"Парите могат да се купят щастие, стига да са похарчени по правилен начин", коментира д-р Елизабет Дън.

"Купуването на време за себе си има същия ефект върху щастието както печеленето на повече пари", допълва ръководителката на изследването.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в сайта на "Харвардския университет".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?