.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

П. Дънов - "Чашата вода, с която болният изпива лекарството, може да е по-ценна от самото хапче"

| преди 2 години
вода
Снимка: iStock
Лечение с вода

Във водата се ражда животът и затова тя е особено важна за неговото пълноценно продължение. Не е възможно да се извършва какъвто и да било обмен на веществата без животворната течност. Ето защо съветите да пием повече вода не са празни думи, а нещо наистина важно за нашето здраве.


вода
Снимка: iStock


Според Петър Дънов само с вода можем да излекуваме тялото си от много болки. Чашата вода, с която болният изпива лекарството си, понякога може да бъде по-ценна за състоянието му, отколкото самите хапчета. Водата забавя стареенето, защото именно хидратацията на кожата е едно от най-важните условия за да е здрава и да изглежда добре.

Техника на чашата с вода за сбъдване на желанияМетодът на Хосе Силва, според когото можем сами да препрограмираме ума си и така да решим затрудненията

Възрастните трябва да приемат между 1,8 и 2.5 литра на ден, в зависимост от килограмите и активността в денонощието.

Петър Дънов препоръчва сутрин на гладно, веднага след ставане, да се изпива по 1 чаша вода. Същото се повтаря и половин час преди закуска. Така течността преминава през стомашно-чревния тракт,  очиства излишното и осигурява по-добро усвояване на храната, която се приема впоследствие.

Пийте вода при най-малкия знак, че сте жадни. Сериозните сигнали за жажда показват, че вече сте закъснели с приема на течността. Не чакайте това да се случи.

Защо е полезно да пием вода с лимон всяка сутрин Вместо да пием лекарства, можем да пием по чаша вода с лимон на ден и да преборим с умората


Водата се пие бавно и на малки глътки. Така тя се усвоява най-добре от организма. Бързото пиене, което е предшествано от умора или твърде много поета топлина, е рисковано, защото може да се приеме по-голямо количество, което да създаде усещане за тежест след това.

Петър Дънов препоръчва пиенето на топла преварена вода. Водата се слага на котлона и се държи там до появата на първите мехурчета. Не бива да се оставя да ври, защото това отнема от лечебните й сили. В процеса на подвиране енергията на водата се подсилва и така тя става много по-полезна за организма.

Водата лекува, когато...


За един килограм телесно тегло се приемат 30 мл вода дневно.

На всеки 2 литра е добре да се добавят 3 г сол.


Количеството вода се увеличава след 3 дни.

Водата се пие на периоди от 30 минути до 3 часа.

Последният прием на вода е в 21:30.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?