.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Отново жизнени

| преди 7 години
Отново жизнени
Пробиотицитите възвръщат цъфтящо здраве и тонус

В нашето улеснено време, обездвижени и с навик за консумация на концентрирани и лесни за приготвяне храни, бавно, но сигурно разрушаваме тялото си. Неоспорим факт е връзката на язвената болест със стресовия начин на живот. Повишен  холестерол в кръвта се открива дори сред младите хора. Често използваното антибиотично лечение и то с мощни широкоспектърни антибиотици води до дисбактериоза както при децата, така и при възрастните.

Дисбактериозата е намалението на полезните микроорганизми в храносмилателния тракт,

които осъществяват процесите на разграждане на храната и усвояването на градивните вещества. Нарушеният баланс създава условия за увеличаване на болестотворните микрооганизми - гъбички, хеликобактер пилори, гнилостните ентеробактерии и техните токсини. Човек започва да страда от болести на стомаха, тънкото и дебелото черво, а по-късно на черния дроб, жлъчния мехур и имунната система. Често това е причина за различни алергични реакции, защото в 70% активно работещата имунна система зависи от функционирането на нормална чревна микрофлора.

Нормализиране на този нарушен баланс е възможен с пробиотиците

Пробиотиците се разработват от началото на XX век. Нашата страна също има традиции в производството на  пробиотици на базата на млечно-киселите бактерии, които се съдържат в българското кисело мляко. В резултат на свои проучвания руският микробиолог Иля Мечников е обяснил дълголетието на българите в миналото с редовната консумация на кисело мляко.

Днес даденостите от Майката Природа съвместно с микробиологичната наука и модерните биотехнологии продължават да създават нови по-ефективни  пробиотици.

Ново поколение пробиотик е лиолакт, който е уникален по своя състав

Той съдържа нормално обитаващите в стомашно-чревния тракт на човека млечно-кисели бактерии от 3 щама (Lactobacillus Bulgaricus 2 щама и Lactobacillus Gasseri) и един щам стрептококи (Sreptococcus thermophilus). Взети през устата с вода или мляко, чрез четирите капсули за деня човек получава около 10 милиарда лиофилизирани бактерии. Попадайки в организма, те оживяват и осъществяват своята защита на организма на предната линия - в червата.

Тъй като тези щамове са киселинно устойчиви, те достигат до червата в непроменен вид,

т.е. със запазена максимална активност. Изключително високото съдържание на живи клетки е предпоставка за бързото възстановяване на нарушената чревна микрофлора след антибиотично лечение, непълноценно хранене, стрес при пътуване и боледуване или смяна на климата, като регулира перисталтиката на червата.Вижте визуализация на механизма на действие на лиолакт.

Клиничните изследвания с новия пробиотик лиолакт показват, че при редовно вземане може да се понижи ниво на холестерола в кръвта за 2-3 седмици. Освен това

помага за по-бързо оздравяване на язвите на стомаха и дванадесетопръстника при едновременното вземане с медикаментите

срещу хеликобактер пилори. Хората, които са го използвали споделят, че след лиолакт нямат вече стомашен дискомфорт по време на пътувания, нито подуване на корема след нахранване. Това е така, защото млечно-киселите бактерии от лиолакт потискат развитието на гнилостните ентеробактерии и образуването на газове в червата и по този начин могат да спрат и диарийни изхождания.

Силният пробиотичен ефект се изразява и във възстановяване на нормалната резорбция на хранителни вещества и витамини от чревната лигавица. Затова те се използват от хора с анемия, заради по-добрата резорбцията на витамините от група В, както и от активно спортуващите, които искат да бъдат във върхова физическа форма, за подем на силите.

С новия пробиотик лиолакт може да се подобри здравето и да се повиши жизнеността, защото лиолакт осигурява здрав стомах, редовно изчистване и силен имунитет.

Споделените мнения на хора, които вече използват пробиотика лиолакт може да видите във "Видео по темата".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?