.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Официално: Животът сред природата е ключът към здравето и дълголетието

Евгений Милов | преди 36 седмици
природа
Снимка: iStock
Прекарвайте повече време сред зеленината навън, сочи изследване сред над 290 млн. души по света

Животът в близост до природата и прекарването на повече време навън имат множество значителни ползи за здравето, сочат резултатите от ново изследване на британски учени от Университета на Източна Англия.

Според новото проучване честите разходки сред чистия въздух на зелените пространства намаляват риска от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, преждевременна смърт, преждевременно раждане, стрес и високо кръвно налягане.

Хората, които по-често прекарват време навън сред природата, също така се радват на по-добро цялостно здраве, сочат данните от глобалното изследване сред повече от 290 млн. души.

природа
Снимка: iStock

"Прекарването на време сред природата със сигурност ни кара да се чувстваме по-здрави, но досега влиянието върху дългосрочното благополучие не беше напълно изяснено. Събрахме доказателства от над 140 проучвания, обхващащи повече от 290 млн. души, за да установим дали природата наистина стимулира здравето", заявява ръководителят на изследването д-р Кайом Бент от медицинския колеж към университета.

Изследователският екип е анализирал данни от 20 държави, включително Великобритания, САЩ, Испания, Франция, Германия, Австралия и Япония - където шинрин-йоку ("горското къпане") е изключително популярна практика.

Шинрин-йоку - изкуството на горското къпанеОткрийте тайните на японската горска терапия и се възползвайте от лечебните сили на природата с книгата на д-р Цин Ли

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Environmental Research".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?