.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Новородените бебета, които приличат на бащите си, са по-здрави

Боряна Константинова | преди 22 седмици
баща и дете
Снимка: iStock
Приликата насърчава татковците да прекарват повече време с децата си

Ето, че въпросът на кой си се метнал, може да е от голямо значение. Татковците, чиито деца приличат на тях, са сигурни в бащинството си. Оказва се, че така в крайна сметка те прекарват повече време с детето си.

Децата, които приличат на бащите си, са по-здрави през следващата една година след раждането и причината е, че бащите им прекарват повече време с тях. Приликата насърчава татковците да живеят заедно с децата си и да прекарват с 2,5 дни повече в месеца заедно с тях. 

баща и дете
Снимка: iStock

Времето, прекарано със силния пол, води до по-здрави бебета, според проучването публикувано в "Journal of Health Economics". Децата се чувстват по-сигурни и получават необходимите бащински грижи балансирано. Освен това мъжкият поглед върху здравните и икономически нужди на детето е по-адекватен, когато таткото прекарва повече време с бебето. 

Така новородените, които приличат на бащите си, вероятно ще посещават болницата по-рядко. Д-р Соломон Полахек е един от авторите на изследването и професор в "Binghamton University". Според него бащите са изключително важен фактор за здравето на детето и трябва да прекарват повече време с него. А тези бащи, които виждат свое малко копие, са склонни да отделят по-голяма част от времето си за новороденото. 

баща и дете
Снимка: iStock

Проучването анализира 456 семейства, в които бебетата живеят само с майките си. Проследявайки ги за повече от година, учените откриват, че бебетата, които приличат на бащите си и прекарват повече време с  тях, са по-здрави. Констатациите са важни, защото могат да повлияят върху ролята на бащата в онези семейства, където майката полага най-много грижи за бебето. 

Така, дори и при нестабилни семейни отношения, татковците не бива да забравят децата си. Изследователите заявяват, че проучването подкрепя политиката за насърчаване на бащите да прекарват повече време с новороденото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?