.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Новата Голяма депресия в САЩ

Евгений Милов | преди 1 година
депресия
Снимка: iStock
Невиждан ръст на психичния дистрес сред американците за последното десетилетие

Никога досега толкова голяма част от пълнолетното население на САЩ не е страдала от увреждащ психичен стрес (дистрес), сочат резултатите от изследване на д-р Джудит Уайсман от Нюйоркския университет.

Над 8,3 млн. (3,4%) от населението на САЩ страда от сериозни психични разстройства като стрес, чувство за безизходица, тревожност и депресия, сочи анализ на статистически данни между 2006-14 г. на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Милиони американци между 18 и 64-годишна възраст са засегнати от високи нива на дискомфортен психологически дистрес, който понижава качеството на живота и намалява продължителността му, което отчасти обяснява ръста на самоубийства от 43 000 души ежегодно в страната.

Пълните резултати от изследването са публикувани в научното списание "Psychiatric Services".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?