.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не е твоя грешката

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
Хвърлени рози
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Как да се научите да прощавате по-лесно

Способни ли сте да простите на партньорите, които ви мамят; на родителите, които непрестанно ви критикуват; на приятелите, с които сте споделили съкровените си мечти, а те ви предават? Болезнено е чувството на разочарование от хора, в които вярвате и обичате.

Прошката е сериозно предизвикателство за нараненото ви Его. 

Много по-лесно е да се отдадете на гнева. Употребата му се окавза лесна и масова практика, защото задържането на лошите чувства не изисква никакви действия. То е като да стоите на едно място. Незлобливостта и прошката осъществяват вашето движение напред, но е нужна огромна вътрешна сила. 

Струва си да не се щадите, когато се отнася за взаимоотношения с личност, на която държите и високо цените.

Да простите съвсем не се свежда до това да оправдаете поведението си или формално да се помирите с човека, ако след това продължавате да се чувства несигурно и некомфортно, когато сте заедно. 

Човек добре разбира, когато е сгрешил. Дори да сте склонни да оправдавате гнева си като справедлив, време е да разберете, че той е разрушителна емоция. Във ваш интерес е да спрете да живее постоянно с негативни емоции. Те помрачават настроението и нарушават благополучието. "Язвителните думи и гневните изблици са тухлички в стената, която ви изолира от радостния живот”, Арлин Фитцджералд.

Ръце
Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?