Болката в кръста и гърба причинява доста дискомфорт и неудобство в ежедневието ни. Дори да нямаме проблеми със здравето, тези болки се обаждат от време на време. Ето някои от причините за болка в гърба:

1.Спите на неудобен или стар матрак
Сънят е много важен за здравословното състояние на тялото ни. Ако матракът ви е над 8 години, трябва сериозно да се замислите за смяната му. Неговите качества вече са се изменили и докато спите ненужно натоварвате гърба си. При избора на матрак трябва да внимавате с неговата твърдост. Той не трябва да бъде нито много твърд, нито да потъвате в него.

7 пози за сън и тяхното влияние върху здравето ни >>

 

2.Чантата ви е огромна
Дамската чанта е незаменим аксесоар в ежедневието ни. Но ако сте от хората, които обичат да понасят дома си със себе си, когато излизат, то няма как да избегнете проблемите с кръста. Прекаленото големи и тежки чанти причиняват дисбаланс и натоварват тялото от едната страна. Ако не се вземат мерки може да се получи и изкривяване на гръбнака.

 

29-те чанти на сезон есен/зима 2013 >>

 

3.Носите обувки на високи токове
Ако в гардероба ви има само обувки с висок ток – проблемите с кръста ще дойдат в един момент. Неизбежно е! Краката ви с тях са доста нестабилни и се кривят. Не трябва да се прибягва и до другата крайност. Носенето на ниски платформи имат също негативни ефекти. Всеки има своята индивидуална извивка на крака. Трябва да се съобразите с нея и да откриете най-подходящата за вас височина.

7 причини да се грижим добре за стъпалата си >>

 

 

4.Стоите цял ден седнали
Лоша новина за всички, които по цял ден стоят на бюро по цял ден. Когато по цял ден тялото се намира в една и съща позиция, това натоварва врата, кръста и гръбнака. За да нямате сериозни проблеми си правете кратки почивки и ставайте от бюрото. Важно е и позицията, в която стоите да е правилна и да не натоварва кръста допълнително.

Стойте прави по-често >>

 

 

5.Подлагате се на ежедневен стрес
Когато сте подложени на стрес и негативни емоции, това се отразява и на тялото ви. Можете да получите схващане на някои мускули, включително и на врата. Решението – да намалите нивата на стреса. Опитайте да медитирате, разхождайте се по 30 минути на ден или си вземете горещ душ.

8 невероятни изживявания, които никога няма да се променят >>

 

 

6.Не спортувате
Спортът е много важен за тонизиране на мускулите. Когато напълно изоставите физическата активност, мускулите ви губят своята еластичност и ставите по-лесно се износват. Най-доброто решение е да правите редовно упражнения стимулиращи коремните мускули.

Как да изгорим 135 калории за 10 минути? >>

 

 

7.Ядете твърде много нездравословна храна
Нездравословната храна трудно се усвоява и е доста калорична. Това води до бързо качване на килограми. Наднорменото тегло силно натоварва гърба и води до болки в кръста.


7 грешки, които всяка жена на диета прави >>