.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-полезен – пълнозърнестият хляб

| преди 7 години
Най-полезен – пълнозърнестият хляб
Оказва се, че по-диетичният пълнозърнест хляб е и доста полезен. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Добрият хляб е пълнозърнестият, смятат американски учени.

Доскоро учените смятаха, че млечните продукти са с пъти по-полезни от хляба.

Последни изследвания обаче доказаха, че насъщния, направен от брашно от покълнала ръж, пшеница и бобови растения, е всъщност изключително здравословен и се отразява много добре на цялостното състояние на организма.

Пълнозърнестият хляб е с висока хранителна стойност, а покълналите зърна съдържат по-малко скорбяла, което помага на тялото да усвоява по-лесно храната, съобщи БГНЕС.

Освен това същите учени твърдят, че както и други обикновни и ежедневни продукти, така и пълнозърнестият хляб предпазва от развитието на рак.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?