Пчелният мед – храната на боговете, има изключително здравословно приложение под формата на масаж, т. нар. ”меден масаж”.  Нанесен директно върху кожата той оказва своите биологични свойства като подхранва организма с микроелементи, ензими и витамини и въздейства дезинфекциращо.

Медът много ефективно и видимо извлича токсините през кожата

Изначално масажът е предназначен да подобри  кръвооросяването,  както повърхностно, така и в дълбочина, по цялото тяло. Раздвижва се кръвта и особено лимфата, чрез която бавно се изнасят токсините към лимфните възли. В същото време се подпомага снабдяването с кислород  на участъците от тялото, където са се появили здравословни проблеми. Когато тези ползи от масажа се съчетаят с проникването на чист мед през кожата в тъканите, резултатите са само оздравителни.

Единствено алергията към меда е противопоказание за извършване на меден масаж

Детоксикиращият меден масаж чрез похвата „изпомпване” действа като пилинг за повърхностния слой на кожата. Прилага се и като антицелулитен масаж, заради проникването на киселините от меда в мастните клетки в дълбочина и извличането на излишните течности и метаболити от обмяната на веществата.

След меден масаж човек може да се почувства по-здрав

и освободен от редица заболявания на гръбначния стълб, на дихателната система, от мигрена и наднормено тегло. Как изглежда медният масаж, вижте във "Видео по темата".